Uusia tuulia ja mahdollisuuksia!

LinkedInissä heitinkin jo kommentilla pientä päivitystä yrityksemme tähän mennessä suurimman investoinnin osalta; Cadmatic Electric Standard -suunnitteluohjelma, eli nyt pystymme luomaan Suomessa totuttujen näköisiä sähkö- ja automaatiosuunnitelmia vaikka mihin asiaan. Saa tarjota tekemisiä aina AsBuilt-kuvien puhtaaksi piirrosta aina suunnitteluun asti. Monesti nämä meidän kotimaiset sähkö- ja automaatiokuvat poikkeaa muualla maailmassa totuttuihin jonkin verran, joten tehdään sen mukaan mitä asiakas haluaa!

Ja nyt se kuuluisa sitten kun -asia; tulen hankkimaan WSCAD-suunnitteluohjelman teollisuuden sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, kunhan kysyntää siltäkin saralta alkaa olemaan riittävästi hankinnan kattamiseksi järkevässä aikaikkunassa. Tuplaohjelma on järkevä ratkaisu yrityksellemme, koska monimuotoisuus vaatii oikeat työkalut, jolloin homma sujuu joutuisasti ja kohtuullisilla kustannuksilla. Tässä vaiheessa joku voi tietysti ajatella, että eihän kahden suunnitteluohjelman ostaminen voi olla kustannuksiltaan kannattavaa, mutta näin se vain on. Rimpauta vaikka heti, niin lasketaan asia aivan perus matikalla!!! Onhan monilla ihmisillä oma vakituinen asunto ja sen lisäksi kesämökki, näiden hintaluokkakin on aivan jotain muuta, kuin parin suunnitteluohjelman…

Yrityksemme toiminnan kulmakiviksi alkaa nyt rakentumaan suunnittelu-, kokoonpano- ja asennustoiminta. Tämä ei kuitenkaan poissulje muita tekemisiä, varsinkin jos kalenterissa on hyvin tilaa ”puuhastella” muutakin sähköalan asioita aina konsultoinnista koulutukseen asti.

Linkkarissa heitin jo pientä ajatusta ”oikean yrittäjyyden” ideasta, joka alkaa olemaan todella houkutteleva vaihtoehto, jonain päivänä vaikka aivan täysipäiväisenä tekemisenä. Tähän luonnollisesti tarvitaan huomattavasti enemmän tehtävää, kuin näin sivutoimisena voi edes unelmoida ottaa vastaan. Toistamiseen tuo sitten kun -juttu, eli sitten kun aika on kypsä, näin tapahtuu.

Mikäli kaipaat hyvää, luotettavaa ja tehokasta yhteistyökumppania sähkö- ja automaatioalan tekemisiin, ole yhteydessä puhelimitse 0504959261 tai sähköpostilla teppo.rajamaki@sarajamaki.fi ja pistetään hommaa vireille!

Tekijäpula alkaa olla jo realismia, tarvitsetko apua?

Syksyn saapuessa tuotantotilassamme on vielä tilaa uusille tekemisille! Mikäli tarvitset laadukasta ja tehokasta tekijää ohjauskeskuksille, vaikka pieniä sarjojakin, ota yhteyttä ja katsotaan kuinka voimme tilanteessa auttaa. Teemme pienet ja isotkin keskukset kappalemäärästä riippumatta valmiista kuvista vaikka toimittamillanne tarvikkeilla!

Tuotantotilassamme Ikaalisissa on 50 neliömetriä lattiapintaa, joten sinne on helppo perustaa sarjatuotantopisteet ja/tai isommankin keskuksen kokoonpanotila. Korkeudestakaan ei kannata murehtia, tila on ”vain” normaali huonekorkuinen, mutta isommat keskukset pystymme tekemään selällään ja/tai kyljellään. Tekevät henkilöt keksii aina laadukkaat ja tehokkaat tuotantomenetelmät, ellei sopiva menetelmä ole jo keksittynä! Isoista nosto-ovista toimitukset ja noudot hoituu helposti, lavalla sisään ja ulos pumpuilla vetämällä vaikka yhdistelmäajoneuvon kuljettamana. Lisätilaa saamme todella nopealla aikataululla, mikäli sille tulee tarvetta.

Teemme sähkö- ja automaatioasennuksia liki missä vain, näistä keikkatöistä voimme keskustella henkilökohtaisesti. Kaikenlaiset asennukset, huoltokäynnit ja vikakäynnit onnistuu, kysymällä näistäkin selviää! Tulevaisuudessa tulemme hankkimaan lämpökuvauskaluston, joten sitten voimme tarjota ennalta ehkäisevää huoltotoimintaa sähkölaitteistoille.

Suunnittelupalveluita emme voi vielä tarjota täyspainoisesti, koska soveltuvaa CAD-ohjelmaa emme ole hankkinut. Investoinnit vaatii aina rahoitusta ja rahoituksen tulemme hoitamaan tulevaisuudessa ilman velkarahaa, keskittyen yritystoiminnan pyörittämiseen järjen kanssa. Ainakin siihen asti, kun teemme yritystoimintaa sivutoimisesti.

Koulutus- ja konsultointipalveluita sen sijaan voimme tarjota, esimerkiksi sähkö- ja automaatiosuunnittelun ja CAD-ohjelmien käytön osalta. Lisukkeena voin tarjota koulutusta Office365 ympäristön kanssa, varsinkin Excel ja Word ovat siellä vahvuuksiani. Yrityksemme osaamisesta löytyy paljon muutakin, joten koulutusasiatkin selviää parhaiten kysymällä meiltä.

Konsultoinnin saralla voimme olla mukana esimerkiksi projekteissa asiantuntijana, jos oma osaaminen ei ole vahvinta sähköisessä maailmassa. Tuotannon tehokkuus ja laatu on meillekin todella tärkeitä asioita, mikäli yrityksellänne on tarvetta vaikka vain tarkastaa tuotannon ja toiminnan nykytila, voimme auttaa tässäkin asiassa! Vaikka yrityksemme on vielä nuorikko, tekijöiltämme löytyy kokemusta vuosikymmenien ajalta niin yritystoiminnan kaikilta osa-alueilta, kuin tekniikan eri aloiltakin. Projektiosaaminen on tässä kategoriassa vahvuuksiamme ja tietenkin projektiosaamisen kouluttaminen!

Syysterveisin Teppo Rajamäki

www.sarajamaki.fi

Sp teppo.rajamaki@sarajamaki.fi puh 0504959261 käynti Ikaalinen, sovitaan ennakkoon

Tulevaisuuden tekemistä ja yritys-/yrittäjätaustaa

Loppukesän kynnyksellä päätin koota tähän tarkempaa tietoa, mitä kuuluu Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy:n ydinosaamiseen ja taustatietoa tekemisen pätevyyteen, kun aiemmin blogissani olen kertonut kaikenlaista uutta tuulahdusta. Kerrottakoon kaikille selvennyksenä, että jatkan päätoimessani opetustyössä sähkö- ja automaatioalalla, joten yritystoimintani jatkuu edelleen sivutoimisena, omien apulaisteni kera. Paras aika tavoitella minua puhelimitse on iltaisin ja viikonloppuisin, sähköpostilla aina. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, ettemmekö kykenisi suoriutumaan isommistakin urakoista, ne sujuu ammattitaitoisesti ja aikatauluissa, tämä on lupauksemme kaikille.

Ydinosaamisemme on sähkö- ja automaatioalalta, tarkemmin sanottuna teollisuuden automaatio (kone- ja prosessiautomaatio, robotiikka) ja kiinteistöjen sähkö- ja automaatiojärjestelmät, mukaan lukien DALI-järjestelmien suunnittelu, toteutus ja ohjelmointi. Näiltä aloilta tekemiset onnistuu ammattitaitoisesti aina suunnittelusta käyttöönottoon ja koulutuksen kautta konsultointiin. Teemme näitä töitä kaikille, siis suoraan tilaajille ja alihankintana, oli asiakas sitten vaikka kuluttaja tai yritys/yhteisö, kaikki onnistuu. Tuotantoa voimme tehdä omissa tuotantotiloissamme, joita pystymme laajentamaan tarpeen vaatiessa nopeastikin, niin tilojen, kuin tekijöidenkin osalta. Tarjoamme lisäksi koulutus- ja konsultointipalveluita, edellä mainittujen tekemisten lisäksi perus ATK- ja pc-tietokoneen käytön taidoista, Office 365 ympäristö ohjelmistoineen, sähkö- ja automaatiosuunnittelun ja siihen liittyvien erilaisten ohjelmistojen koulutusta (eritysesti WSCAD-koulutusta yhteistyössä TamControl Oy kanssa).

Toimimme yhteistyössä seuraavien toimittajien/tuotemerkkien kanssa: TamControl, Glamox, Eltako, Suomen turvatuote, Finnsat ja tietenkin lukuisat tukkuliikkeet Suomessa. Näiden toimijoiden valikoimat on löydettävissä heidän sivuiltaan ja kaikki sieltä löytyvät tuotteet (tai järjestelmät) voin toimittaa koko Suomeen, vaikka asennettuna ja käyttöön otettuna.

Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy:llä on käytössä nykyaikaiset taloushallinnon järjestelmät, joten verkkolaskutus ja sähköpostilaskutus on käytössä. Tarvittaessa voimme jopa paperilaskunkin tehdä, pientä lisäkorvausta vastaan. Käteis- ja korttimaksua emme suosi, ainakaan toistaiseksi, mutta mahdollista jos kysyntää maksutavalle riittää. Talous- ja palkkahallinnon asiat hoidamme yrittäjinä omatoimisesti.

Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy sai nimensä aika ilmiselvistä asioista, emme halunneet mitään ihmeellistä ja uutta keksiä, koska mielestämme yrityksen nimen on hyvä kertoa yrityksen tekemisestä! Monet tutut käänsivät tuon nimessä olevan palvelun asennukseksi, välillä kovasti ihmetellen, miksi palvelu. Tähänkin on ilmiselvä vastaus, yritys ei ole vain asennusliike, vaan tarjoaa asennusten lisäksi paljon muutakin. Yritystoiminnan aloittaminen on kytenyt pinnan alla pidempään, varmasti aika tuttua muille yrittäjille ja nyt tuli niin sanotusti aika täyteen ja perustimme yrityksemme keväällä. Alusta alkaen tarkoituksemme on ollut sivutoiminen yrittäjyys, mutta eihän sitä koskaan tiedä, miten asiat kehittyy. Tässä asiassa on suuressa roolissa oma onnistumisemme yrittäjinä ja asiakkaiden luottamuksen voittaminen, tässä pärjäämme varmasti hyvin.

Tepon oma tausta lyhyesti: kolmen tutkinnon ja kahden toimialan työntekijäkokemuksen kautta opettajantehtäviin ja yrittäjyyteen, S2 pätevyys sähköalalla tekemistä varten. Perheellinen viiden lapsen isä ja kuten niin monet muutkin, asuntolainaa ”omistava” onnellinen omakotiasuja. Kolme tutkintoa ovat kaupalliselta-, auto- ja työkonetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan aloilta, joten näiden yhdistelmä tukee todella hyvin toimimistani yrittäjänä teknisellä alalla. Työkokemukseni alkutaipaleen yksittäisten tekemisten jälkeen koostuu noin kahden vuosikymmenen kokemuksesta autoalalla, nimen omaan teknisten asioiden parissa korjaamo- ja varaosatehtävissä, lisäksi esimieskokemusta on reilun vuosikymmenen ajalta. Sähkö- ja automaatiotekniikan alalta kokemusta on tähän mennessä kertynyt noin vuosikymmenen verran, pääosin automaatiotekniikan osalta. Lisäksi automaatiotekniikkaan liittyvästä sähkötekniikasta ja kiinteistöjen sähkötekniikasta löytyy osaamista ja kokemusta suunnittelu ja asennustöistä ja lisäkoulutusta avoimen ammattikorkeakoulun kautta sähkövoimatekniikasta.

Tavoitat meidät seuraavilla tavoilla: puhelimitse 0504959261, sähköpostilla teppo.rajamaki@sarajamaki.fi tai käymällä Ikaalisissa (sovithan käymisestä etukäteen, tiedän olla paikalla)!

YHTEISTYÖTERVEISIN

Teppo Rajamäki

Kesäiset terveiset!

Kesäaika on vierähtänyt todella nopeasti ja kohtalaisen kuumissa tunnelmissa. Jotain pientä on saatu tehtyäkin, mutta tekevä ihminen kaipaa itselleen lisää tekemistä! Isoa tai pientä, kannattaa aina pyytää tarjousta/tarjota tekemistä.

Taisteletko yrityksesi tietojärjestelmien kanssa jatkuvasti, tuskaillen mitä pitäisi olla ja mitä kannattaa hankkia ja ennen kaikkea, mitä tarvitset toimintasi pyörittämiseen? Ole reippaasti yhteydessä ja katsotaan yrityksesi tarpeet ja tämän hetkinen tilanne yhdessä läpi, jonka perusteella teen ehdotuksen mitä kannattaa tehdä ja hankkia. Tämän lisäksi tarjoan palveluitani em. asioiden hoitamisessa ja käyttöönotossa + käyttökoulutuksessa.

Onko yrityksen toimintaprosessit ajan tasalla ja työn tekeminen sujuvaa ja tehokasta (tehokas ei ole synonyymi ”potkimiselle”)? Voin auttaa yrityksen toimintatapojen ja prosessien hiomisessa vieläkin sujuvampaan toimintaan, usein hyvinkin pienillä toimintatapojen muutoksilla saadaan tuottavuutta kasvatettua merkittävästi, kun keskitytään olennaiseen!

Koulutuksen tiimoilta tarjoan WSCAD-suunnitteluohjelman koulutusta (osaamista löytyy muistakin ohjelmista), Office365-ympäristön tiimoilta ja vaikka yksittäisten Office-ohjelmien koulutusta perustasolla ja pidemmällekin, vaikka yrityksen henkilökunnalle tai vaikka opiskelijaporukalle! Lisäksi voin antaa koulutusta PLC-ohjelmoinnista.

Sain viimeinkin DALI-laitteita, tärkeimpänä on tietenkin gateway, jolla saan yhteyden järjestelmään, tästä eteenpäin pystyn auttamaan erilaisissa DALI-järjestelmien suunnittelussa, tekemisessä, muutoksissa ja korjauksissa.

Erilaisten ja varsinkin vaativien ohjauskeskusten valmistuksessa olen valmis auttamaan, lisäksi teen kaikenlaisia pienempiä koteloita ja vaikka sarjatyötäkin! Ole yhteydessä ja sovitaan yhteistyöstä tarkemmin, tarvikkeet ja komponentit saat kauttani näihin töihin edullisesti tai voit toimittaa ne minulle.

Sähkö- ja automaatiosuunnittelua teen aktiivisesti. joten kannattaa kysyä vaikka kiireavuksi. Suunnitteluohjelmia osaan käyttää laajasti, eikä uudenkaan ohjelman käyttöönotto ole minulle ongelma.

En ole todellakaan unohtanut perinteisiä sähkötöitäkään, tähän kohtaan voidaan lisätä vaikka pientä automaatiota/hälytystä/kameravalvontaa esimerkiksi omakotitalo- ja mökkikohteisiin (esimerkkinä nämä, en rajaa mitään kohteita ulkopuolelle). Tässä auttaa Eltakon ja Suomen turvatuotteen valikoimat ja suunnittelu onnistuu näihinkin kohteisiin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja laitetaan yhteistyö käyntiin:

Teppo Rajamäki 0504959261 teppo.rajamaki@sarajamaki.fi

Nyt on sitten kaikki valmiina työntekoon!

Vihdoinkin kaikki asiat alkaa loksahtelemaan paikoilleen ja yrityksellä on toimiva taloushallinto pankkipalveluineen, vakuutukset ja tarvittavat luvat kunnossa! Tämän kaiken lisäksi ensi viikolla alkaa olemaan aikaa tekemiselle ja tämän vuoksi yritykseni palveluaika on kaikille asiakkaille jatkuva. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että minua voi tavoitella koska vain, yhteystietoni ovat:

teppo.rajamaki@sarajamaki.fi

050 4959 261

Teen pieniä ja isoja töitä, aina vikakeikoista uuden rakentamiseen.

T: Teppo

Lisää yhteistyötä

Toimintamme kenttä laajenee, teemme kamera- ja hälytinasennuksia uusiin ja vanhoihin, isoihin ja pieniin tiloihin.

Tulossa DALI ohjelmointia ja Glamoxin laadukkaat valaisimet toimitusmyyntinä ja tietenkin asennettuna!

Nyt se on sitten saatu!

TUKESilta tuli eilen perjantaina vahvistus, että sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy:n sähkötöiden johtajaksi on hyväksytty Teppo Rajamäki, eli minä ite! Luokituksena on S2, eli voimme tehdä sähkötöitä 1000 VAC ja 1500 VDC jännitetasoihin asti.

Kannattaa aina ennen tilaamista tarkistaa, onko yrityksellä todellakin valtuudet sähköalalla kunnossa ennen töiden aloittamista! Alla olevasta linkistä pääset suoraan TUKESin rekisteriin:

Julkinen rekisteri (Tukes) – Toiminnanharjoittajarekisteri

Nyt pääsemme todella aloittamaan yrityksessä aivan oikean yritystoiminnankin ja yhteistyökumppaneita olen saanut lisää:

Glamoxin laadukkaat valaisimet DALI-ohjauksineen (alan tekemään siis DALI-ohjelmointia!) ja luonnollisesti suunnittelen ja toteutan DALI-valaistuksia (en aivan vielä ainakaan tee valaistussuunnittelua).

Tulossa on vielä muutakin, palataan blogimaisen sisällön puitteissa siihen asti, kunnes saamme yrityksen sivut kuntoon ja koko palvelutarjontamme kaikille nähtäväksi ja tilattavaksi!

Eltakon langalliset ja langattomat automaatiot kiinteistöihin, Glamox valaisimet välitysmyyntinä tai asennettuna ja DALI-ohjelmoinnit tulossa. Twincat ja CoDeSys tulossa työkalupakkiimme lähiaikoina, joten kannattaa tarkkailla ja tiedustella tilannetta.

Kun on tarvetta asiantuntijalle, ota yhteyttä:

Teppo Rajamäki, 050 4959 261 ja sähköposti teppo.rajamaki@sarajamaki.fi

Morjens kaikille!

Tervetuloa seuraamaan uuden yrityksemme aloittamista. Tällä hetkellä voimme tehdä jo paljon kaikkea, joten kysy rohkeasti!

Palvelemme muista yrityksistä poiketen iltaisin ja viikonloppuisin:

ma – pe klo 17.00 – 21.00     la klo 10.00 – 18.00        su sopimuksen mukaan

Yrityksemme keskittyy ennen kaikkea automaatioon (kiinteistöt, koneet ja prosessi) ja suunnitteluun (mukaan lukien koulutus ja konsultointi), toteutukset teemme ammattitaidolla ja huolellisesti. Olipa tarpeesi iso tai pieni, kysy meiltä ratkaisuistamme!

Yhteistyössä Eltakon laadukkaat langalliset ja langattomat tuotteet kiinteistöihin, tutustu lisää Eltako sivustolla

http://www.eltako.fi

Sähköasennusten lupa-asiat ovat vielä viranomaistaholta kesken, joten asennuksia emme vielä saa tehdä, mutta eiköhän lähipäivinä/viikkoina meidänkin firman nimi ilmesty TUKESin urakoitsijarekisteriin

Julkinen rekisteri (Tukes) – Toiminnanharjoittajarekisteri

Tuosta linkistä löydät kaikki rekisteröidyt ja luvalliset toimijat sähköalalla!

Terveisin

Teppo ja Johanna Rajamäki

Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy, Y-tunnus 3199013-1

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi @ sarajamaki.fi

ja Tepon tavoittaa numerosta 050 4959 261