Tulevaisuuden tekemistä ja yritys-/yrittäjätaustaa

Loppukesän kynnyksellä päätin koota tähän tarkempaa tietoa, mitä kuuluu Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy:n ydinosaamiseen ja taustatietoa tekemisen pätevyyteen, kun aiemmin blogissani olen kertonut kaikenlaista uutta tuulahdusta. Kerrottakoon kaikille selvennyksenä, että jatkan päätoimessani opetustyössä sähkö- ja automaatioalalla, joten yritystoimintani jatkuu edelleen sivutoimisena, omien apulaisteni kera. Paras aika tavoitella minua puhelimitse on iltaisin ja viikonloppuisin, sähköpostilla aina. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, ettemmekö kykenisi suoriutumaan isommistakin urakoista, ne sujuu ammattitaitoisesti ja aikatauluissa, tämä on lupauksemme kaikille.

Ydinosaamisemme on sähkö- ja automaatioalalta, tarkemmin sanottuna teollisuuden automaatio (kone- ja prosessiautomaatio, robotiikka) ja kiinteistöjen sähkö- ja automaatiojärjestelmät, mukaan lukien DALI-järjestelmien suunnittelu, toteutus ja ohjelmointi. Näiltä aloilta tekemiset onnistuu ammattitaitoisesti aina suunnittelusta käyttöönottoon ja koulutuksen kautta konsultointiin. Teemme näitä töitä kaikille, siis suoraan tilaajille ja alihankintana, oli asiakas sitten vaikka kuluttaja tai yritys/yhteisö, kaikki onnistuu. Tuotantoa voimme tehdä omissa tuotantotiloissamme, joita pystymme laajentamaan tarpeen vaatiessa nopeastikin, niin tilojen, kuin tekijöidenkin osalta. Tarjoamme lisäksi koulutus- ja konsultointipalveluita, edellä mainittujen tekemisten lisäksi perus ATK- ja pc-tietokoneen käytön taidoista, Office 365 ympäristö ohjelmistoineen, sähkö- ja automaatiosuunnittelun ja siihen liittyvien erilaisten ohjelmistojen koulutusta (eritysesti WSCAD-koulutusta yhteistyössä TamControl Oy kanssa).

Toimimme yhteistyössä seuraavien toimittajien/tuotemerkkien kanssa: TamControl, Glamox, Eltako, Suomen turvatuote, Finnsat ja tietenkin lukuisat tukkuliikkeet Suomessa. Näiden toimijoiden valikoimat on löydettävissä heidän sivuiltaan ja kaikki sieltä löytyvät tuotteet (tai järjestelmät) voin toimittaa koko Suomeen, vaikka asennettuna ja käyttöön otettuna.

Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy:llä on käytössä nykyaikaiset taloushallinnon järjestelmät, joten verkkolaskutus ja sähköpostilaskutus on käytössä. Tarvittaessa voimme jopa paperilaskunkin tehdä, pientä lisäkorvausta vastaan. Käteis- ja korttimaksua emme suosi, ainakaan toistaiseksi, mutta mahdollista jos kysyntää maksutavalle riittää. Talous- ja palkkahallinnon asiat hoidamme yrittäjinä omatoimisesti.

Sähkö- ja automaatiopalvelu Rajamäki Oy sai nimensä aika ilmiselvistä asioista, emme halunneet mitään ihmeellistä ja uutta keksiä, koska mielestämme yrityksen nimen on hyvä kertoa yrityksen tekemisestä! Monet tutut käänsivät tuon nimessä olevan palvelun asennukseksi, välillä kovasti ihmetellen, miksi palvelu. Tähänkin on ilmiselvä vastaus, yritys ei ole vain asennusliike, vaan tarjoaa asennusten lisäksi paljon muutakin. Yritystoiminnan aloittaminen on kytenyt pinnan alla pidempään, varmasti aika tuttua muille yrittäjille ja nyt tuli niin sanotusti aika täyteen ja perustimme yrityksemme keväällä. Alusta alkaen tarkoituksemme on ollut sivutoiminen yrittäjyys, mutta eihän sitä koskaan tiedä, miten asiat kehittyy. Tässä asiassa on suuressa roolissa oma onnistumisemme yrittäjinä ja asiakkaiden luottamuksen voittaminen, tässä pärjäämme varmasti hyvin.

Tepon oma tausta lyhyesti: kolmen tutkinnon ja kahden toimialan työntekijäkokemuksen kautta opettajantehtäviin ja yrittäjyyteen, S2 pätevyys sähköalalla tekemistä varten. Perheellinen viiden lapsen isä ja kuten niin monet muutkin, asuntolainaa ”omistava” onnellinen omakotiasuja. Kolme tutkintoa ovat kaupalliselta-, auto- ja työkonetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan aloilta, joten näiden yhdistelmä tukee todella hyvin toimimistani yrittäjänä teknisellä alalla. Työkokemukseni alkutaipaleen yksittäisten tekemisten jälkeen koostuu noin kahden vuosikymmenen kokemuksesta autoalalla, nimen omaan teknisten asioiden parissa korjaamo- ja varaosatehtävissä, lisäksi esimieskokemusta on reilun vuosikymmenen ajalta. Sähkö- ja automaatiotekniikan alalta kokemusta on tähän mennessä kertynyt noin vuosikymmenen verran, pääosin automaatiotekniikan osalta. Lisäksi automaatiotekniikkaan liittyvästä sähkötekniikasta ja kiinteistöjen sähkötekniikasta löytyy osaamista ja kokemusta suunnittelu ja asennustöistä ja lisäkoulutusta avoimen ammattikorkeakoulun kautta sähkövoimatekniikasta.

Tavoitat meidät seuraavilla tavoilla: puhelimitse 0504959261, sähköpostilla teppo.rajamaki@sarajamaki.fi tai käymällä Ikaalisissa (sovithan käymisestä etukäteen, tiedän olla paikalla)!

YHTEISTYÖTERVEISIN

Teppo Rajamäki

Kesäiset terveiset!

Kesäaika on vierähtänyt todella nopeasti ja kohtalaisen kuumissa tunnelmissa. Jotain pientä on saatu tehtyäkin, mutta tekevä ihminen kaipaa itselleen lisää tekemistä! Isoa tai pientä, kannattaa aina pyytää tarjousta/tarjota tekemistä.

Taisteletko yrityksesi tietojärjestelmien kanssa jatkuvasti, tuskaillen mitä pitäisi olla ja mitä kannattaa hankkia ja ennen kaikkea, mitä tarvitset toimintasi pyörittämiseen? Ole reippaasti yhteydessä ja katsotaan yrityksesi tarpeet ja tämän hetkinen tilanne yhdessä läpi, jonka perusteella teen ehdotuksen mitä kannattaa tehdä ja hankkia. Tämän lisäksi tarjoan palveluitani em. asioiden hoitamisessa ja käyttöönotossa + käyttökoulutuksessa.

Onko yrityksen toimintaprosessit ajan tasalla ja työn tekeminen sujuvaa ja tehokasta (tehokas ei ole synonyymi ”potkimiselle”)? Voin auttaa yrityksen toimintatapojen ja prosessien hiomisessa vieläkin sujuvampaan toimintaan, usein hyvinkin pienillä toimintatapojen muutoksilla saadaan tuottavuutta kasvatettua merkittävästi, kun keskitytään olennaiseen!

Koulutuksen tiimoilta tarjoan WSCAD-suunnitteluohjelman koulutusta (osaamista löytyy muistakin ohjelmista), Office365-ympäristön tiimoilta ja vaikka yksittäisten Office-ohjelmien koulutusta perustasolla ja pidemmällekin, vaikka yrityksen henkilökunnalle tai vaikka opiskelijaporukalle! Lisäksi voin antaa koulutusta PLC-ohjelmoinnista.

Sain viimeinkin DALI-laitteita, tärkeimpänä on tietenkin gateway, jolla saan yhteyden järjestelmään, tästä eteenpäin pystyn auttamaan erilaisissa DALI-järjestelmien suunnittelussa, tekemisessä, muutoksissa ja korjauksissa.

Erilaisten ja varsinkin vaativien ohjauskeskusten valmistuksessa olen valmis auttamaan, lisäksi teen kaikenlaisia pienempiä koteloita ja vaikka sarjatyötäkin! Ole yhteydessä ja sovitaan yhteistyöstä tarkemmin, tarvikkeet ja komponentit saat kauttani näihin töihin edullisesti tai voit toimittaa ne minulle.

Sähkö- ja automaatiosuunnittelua teen aktiivisesti. joten kannattaa kysyä vaikka kiireavuksi. Suunnitteluohjelmia osaan käyttää laajasti, eikä uudenkaan ohjelman käyttöönotto ole minulle ongelma.

En ole todellakaan unohtanut perinteisiä sähkötöitäkään, tähän kohtaan voidaan lisätä vaikka pientä automaatiota/hälytystä/kameravalvontaa esimerkiksi omakotitalo- ja mökkikohteisiin (esimerkkinä nämä, en rajaa mitään kohteita ulkopuolelle). Tässä auttaa Eltakon ja Suomen turvatuotteen valikoimat ja suunnittelu onnistuu näihinkin kohteisiin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja laitetaan yhteistyö käyntiin:

Teppo Rajamäki 0504959261 teppo.rajamaki@sarajamaki.fi